Rakytník : zázračná rostlina, oranžový poklad... / Jiří Bajer
Material type: TextPublisher: Praha : Mladá fronta, 2014Edition: První vydáníDescription: 157 stran, 16 nečíslovaných stran obrazových příloh : barevné ilustrace ; 23 cmContent type: text Media type: bez média Carrier type: svazekISBN: 978-80-204-3385-5Subject(s): léčivé rostliny plodiny rakytník řešetlákový odrůdy pěstování využití léčby fytoterapie recepty zpracováníScope and content: Rakytník je plodina, která vyvolává stále větší zájem. Za necelých 70 let se rakytník stal rostlinou světového významu. Oceňován je vysoký obsah vitaminů v plodech a oleje s léčivými vlastnostmi. Vědci objevují možnosti stále širšího využití a dále zkoumají bohatou paletu biologicky účinných látek. Rakytník, to je světový trend pro zdraví. Kniha seznamuje s léčivými vlastnostmi a pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a také jak plody a další části rakytníku prakticky využívat - najdete zde recepty na šťávy, džemy, saláty, čaje, ale také masti, dokonce víno apod.Item type | Current library | Collection | Call number | Status | Date due | Barcode |
---|---|---|---|---|---|---|
Knihy | Dospělé oddělení | Naučná pro dospělé | 633 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 231130103774 |
Browsing Dospělé oddělení shelves, Collection: Naučná pro dospělé Close shelf browser (Hides shelf browser)
630.1 Tajný život stromů : | 631.8 Hnojiva... jak hnojit na zahrádce : | 633 Jedlé bylinky a plody / | 633 Rakytník : | 633.7 Vůně čaje / | 633.8 Bylinářská poradna : | 633.8 Bylinářská poradna : |
Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
Rakytník je plodina, která vyvolává stále větší zájem. Za necelých 70 let se rakytník stal rostlinou světového významu. Oceňován je vysoký obsah vitaminů v plodech a oleje s léčivými vlastnostmi. Vědci objevují možnosti stále širšího využití a dále zkoumají bohatou paletu biologicky účinných látek. Rakytník, to je světový trend pro zdraví. Kniha seznamuje s léčivými vlastnostmi a pozitivy této rostliny, radí, jak pěstovat a také jak plody a další části rakytníku prakticky využívat - najdete zde recepty na šťávy, džemy, saláty, čaje, ale také masti, dokonce víno apod.
There are no comments on this title.